Tapasplank met kroketjes
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer. Week de saffraan 5 minuten in ½ eetlepel warm water.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de saffraan met het weekvocht door de mayonaise.
- Schep de knoflookspinazie op een plank of mooie schaal. Leg er de chorizo, de olijven en de amandelen bij. Leg als laatste de knapperige aardappelkroketjes op de plank en serveer met de saffraanmayonaise.
- Met kroketjes laat je de borrel langzaam in de avondmaaltijd overgaan. Saffraanmayonaise geeft er een luxe tintje aan. Ook lekker erbij: aioli of srirachamayonaise.
- Tip: Bij meer gasten breid je de tapasplank makkelijk uit met plakjes serranoham of gehakt- balletjes, een punt manchego (Spaanse schapenkaas) en natuurlijk extra aardappelkroketjes.
Benodigd product
